Produkts pievienots grozam!
Preču katalogs
Swipe to the left

5 garšīgas receptes, ko pagatavot no āboliem

2022. gada 20. septembris 45 Skatījumi Nav komentāru
5 garšīgas receptes, ko pagatavot no āboliem

Katram noteikti ir gadījies tikt pie ābolu vezuma - paša audzētiem vai radu, draugu un pat kaimiņu. Ko ar tiem iesākt? Protams, arī svaigs un sulīgs ābola kumoss būs gards našķis, taču, bieži vien, gadās saņemt pārāk daudz ābolus vai tikt pie tādiem āboliem, kas gluži pie sirds neiet..
Esam apkopojuši 5 garšīgas receptes, ko pagatavot no āboliem!

Ābolu sacepums

Gardais ābolu sacepums   

Sastāvdaļas

  • 30 g
  • manna
  • 2 glāzes
  • piens
  • rīvmaize
  • 2 gab.
  • āboli
  • cukurs

Uzvāra pienu, pievieno mannu un maisot vāra līdz manna uzbriest, pēc garšas pievieno sviestu un sāli.

Ābolus nomizo, sarīvē uz rīves. Ābolu masu liek katliņā, pievieno cukuru un sautē uz mazas uguns.

Cepešpannu ieziež ar sviestu, izkaisa rīvmaizi.

Cepešpannā liek pusi mannas putras, tad ābolus un pa virsu atkal mannā putru. Pa virsu uzliek sviesta piciņas un cep cepeškrāsnī līdz zeltainai garoziņai.

__________________________________________________________________________

Cepti āboli

Cepti āboli ar kanēli un krējumu

  • āboli
  • skābs krējums
  • cukurs
  • kanēlis

Cepti āboli ar krējumu - un saldais ēdiens top ātri gatavs un arī negaidīti nogatavojušos ābolus varēs gadi notiesāt!

Veseliem āboliem izdobj serdi un saliek uz cepamās pannas ar izgrebtajiem caurumiem uz augšu. Iedobumos ielej krējuma, cukura un kanēļa maisījumu. Vislabāk ābolu baudīt tikko no krāsns, kad tas ir pavisam silts!

__________________________________________________________________________

 Ābolu pankūkas

Ābolu pankūkas

  • 0,5kg ābolu
  • 2 glāzes piena
  • 2 olas
  • 1 naža gals sāls
  • Citrona miziņa
  • Cukurs
  • Milti pēc vajadzības
  • Augu eļļa cepšanai

Olām atdala dzeltenumus, pievieno cukuru, sāli, saputo. Pielej 1 glāzi piena, piesijā miltus, pierīvē citrona miziņu, labi izkuļ, pielej pārējo pienu. Āboliem serdes, sagriež sīkās, plānās šķēlītēs un pieliek pankūku mīklai. Beidzot iecilā saputotus olu baltumus. Pasniedz karstas, pārkaisītas ar cukuru.

___________________________________________________________________________

Cepti āboli

Krāsnī cepti āboli ar mandelēm, rozīnēm un saldējumu

  • 4 gab. āboli
  • 3 ĒK medus
  • 2 ĒK kanēlis
  • sasmalcinātas mandeles
  • 1 ĒK sviests
  • 150 g gaišās rozīnes

Karstumizturīgo keramikas formu ietauko. Cepeškrāsni uzkarsē uz 180 grādiem. Ābolus nomazgā un ar asu, spicu nazīti izgriež sēklotnes. Medu uzkarsē katliņā, iejauc mandeles, kanēli, rozīnes un sviestu. Ābolus pilda ar šo masu. Cep cepeškrāsnī 40min un tūliņ pasniedz ar vaniļas saldējumu. Pirms pasniegšanas var apkaisīt ar kanēļa cukuru.

__________________________________________________________________________

Biezpienkūka

Biezpiena-ābolu kūka

  • 250 milti
  • 200 g cukurs
  • 12 g cepamais pulveris
  • 500 g biezpiens
  • 4 olas
  • 1 paciņa vaniļas cukura
  • 100 g sviests
  • 3 gab. vidēji lieli āboli

Samaisa miltus ar cukuru un cepamo pulveri. Trīs ēdamkarotes no šī maisījuma atliek malā.

Ar mikseri samaisa biezpienu ar olām, vaniļas cukuru. Ābolus nomizo un sagriež mazos gabaliņos. Miltu maisījumu arī sadala divās daļās. Cepamo formu ieziež ar sviestu un uz formas liek pirmo miltu maisījuma kārtu, kas cepot sajauksies ar sviestu.

Kārto biezpiena masu. Liek otro miltu maisījuma porciju un 80 g sviesta mazās piciņās.

Liek virsū ābolus. Pašās beigās trīs ēdamkarotes malā atliktā miltu maisījuma sajauc ar 20g sviesta un veido drupačas. Cep 180 grādu temperatūrā sakarsētā krāsnī 45 minūtes.

 

Komentāri (0)



Sazinieties ar mums

Veikali

Kurši veikalu adreses
un
 kontaktus skatīt šeit